2013  KUNT U ME DE WEG NAAR HAMELEN VERTELLEN, MENEER? - 4 DVD-BOX
4 dvd-box
Op verzoek van de detailhandel is er naast De Ultieme Verzamelbox ook een uitgave verschenen met alleen de serie, 17 afleveringen in kleur en twee compilaties. Deze uitgave was tot december 2013 exclusief verkrijgbaar bij Blokker en De Telegraaf webshop, later ook bij andere (web)winkels.
     
Gegevens  
Uitgever:
Digimode Entertainment/Music Products BV
Datum:
28 augustus 2013
Speelduur:
11 uur en 50 minuten (4 discs)
EAN:
8712273105451
Grafisch ontwerp: 
NGNG B.V.
Montage:    Jaap-Theo Bliekendaal, Bliekendaal Media
 
DVD 1
Compilatie seizoen 1
Onder de titel ĎWat is er ook weer allemaal gebeurd...í is te zien hoe de Hamelaars na te zijn meegelokt door het fluitspel van de rattenvanger in een voor hen onbekende wereld terechtkomen.
Compilatie seizoen 3
De samenvatting van de afleveringen 13 tot en met 21 beslaat de zoektocht naar prinses Madelein. Net voordat ze met prins Tor zou trouwen keek zij in een toverspiegel die haar naar het land Morpuys deed verdwijnen.
Deel 25 De Grot van Ardubal
De feeŽn Troetel en Snoertje, de petemoeien van prinses Madelein, zijn uit wraak opgesloten in flessen in opdracht van nimf Nauta. Zij zouden haar vader, meerman Marriman, geflest hebben.
Deel 26 Het Teken van Niff
De zoektocht naar meerman Marriman leidt naar de grot van Ardubal. Hoewel het hen verboden is gaan ook de kinderen de grotten in.
Deel 27 De Plomp van Tromp
In de grot ontdekt Barend, één van de kinderen, een tijdgat. Wie hier doorheen reist komt in de moerassen terecht waar het kasteel van moerasmonster Tromp staat.
 
DVD 2
Deel 28 De Poedelpoel
Nadat Aernout en Hildebrandt gevangen zijn genomen moet Hildebrandt het tegen moerasmonster Tromp opnemen in een worstelwedstrijd in de met modder gevulde Poedelpoel.
Deel 29 Het Heen en het Weer
Veerman Schiermonnik vertelt dat het kasteel van Tromp ooit toebehoorde aan koning Joringel van Jor. De kinderen besluiten hulp te gaan zoeken om de moerasmonsters te verslaan en de koning terug te vinden.
Deel 31 Een Vreemde Vogel
Na het avontuur in het moeras zijn de Hamelaars terug op het kasteel van Bambergen. Prins Guurt van Grasp zit gevangen en krijgt bezoek van zijn al even slechte moeder, koningin Rinse.
Deel 34 Een Luchtkasteel
Koningin Rinse blijkt molenaarsdochter Jul opdracht te hebben gegeven een papegaai het kasteel binnen te smokkelen. Een krimpspreuk heeft van het kasteel een poppenhuis gemaakt. Alleen Bertram en Hildebrandt zijn niet verkleind.
Deel 35 De Kouwe Kermis
Bertram en Hildebrandt zijn met het verkleinde kasteel naar de kermis van War vertrokken om het hoofd van Jut, de broer van Jul, te zoeken. De kermis wordt beheerd door de faunen Augustijn en Ranonkel.
Deel 37 De Gaten van War
Op de kermis lukt het Aernout, die zich met ambtenaar Ogterop en Jul onder de hoed van Hildebrandt heeft verstopt, om Lorre Lei een spreuk te laten zeggen waardoor zij weer groot worden.

DVD 3 
Deel 38 Onder één Hoedje
Nadat Augustijn en Ranonkel zijn overmeesterd vliegt het gezelschap terug naar Bambergen, samen met hertogin Mélisande die net als Jut ook op de kermis werd vastgehouden.
Deel 39 De Steen der Dommen
Vliegend over het landgoed Laar, dat Hildebrandt van koningin Madelein kreeg na te zijn bevorderd tot baron, blijkt dat koningin Rinse het kasteel heeft bezet.
Deel 40 De Zoon van Zwankezwaan
In het eerste deel van het vijfde en laatste seizoen treurt Aernout om zijn geliefde Jul die vertrokken is en horen Barend en Hildebrandt een vreemd fluitspel in de stallen.
Deel 41 De Gast van Wamp
Barend is terug in Hamelen, maar hoe is de andere Hamelaars nog niet duidelijk. Wel weten ze dat een figuur in het groen, Clovis van Wamp, er meer vanaf weet.
 
DVD 4
Deel 42 Wenzela de IJsheks

Op weg naar koning Zwankezwaan van Wamp verdwijnt Bertram door toedoen van ijsheks Wenzela van het vliegend vloerkleed.
Deel 43 Het IJspaleis
Terwijl de Hamelaars aankomen bij het ijspaleis van Wenzela komt Barend in Hamelen Goudriaan van Wamp, de rattenvanger, tegen.
Deel 44 Poeder van Poo
Koning Zwankezwaan gelooft het verhaal van de Hamelaars niet, zelfs niet als Clovis hem probeert te overtuigen.   
Deel 45 Het zwaard van Golf
De allerlaatste aflevering waarin de Hamelaars dankzij een heldendaad van Aernout de weg naar Hamelen terugvinden.
 
Extra
Hoe het allemaal begon (1989)
Prins Tor van SombriŽ (Will van Selst) vertelt wat er vooraf ging aan de laatste zes afleveringen.
Boekje (4 pagina's)
HAMELEN |
INFORMATIE |
AFLEVERINGEN |
REGISTER |
SONGTEKSTEN |
MEDIA |
FORUM
© 2018-2021
contact
colofon
veelgestelde vragen
disclaimer