KUNT U MIJ DE WEG NAAR HAMELEN VERTELLEN, MENEER? BOEK II en III: VOORGOED WEG

De laatste twee delen van de trilogie waarin Harrie Geelen het verhaal van de verdwaalde Hamelaars vertelt dat begin jaren 70 nog niet verbeeld kon worden.

Er is kwaad. En er is erger. Dat weet iedere prins. In het tweede deel van de trilogie gaat prins Tor van Sombrië op zoek naar zijn bruid. Steeds opnieuw. Hij moet bouwen op mensen; en iedere kabouter weet dat mensen niet bestaan. Er zijn vrouwen, er zijn slechte vrouwen en er is de grootmoeder van het Kwaad. Er is geen heks die dat niet weet. Zo raken mensen steeds verder van huis.
Maar iedere veerman kan het u vertellen: waar een heen is, is een weer. Ook deel twee en deel drie van Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? gaan over niets; hooguit per ongeluk over alles.         

Uitgever: Van Oorschot 
Datum:  9 maart 2019
Omslagontwerp:  Rob Westendorp 
Omvang:
608 pagina's
ISBN paperback:    978-90-282-8229-2
ISBN eboek: 978-90-282-9215-4

 

Bestel bij bol.com
BOEKPRESENTATIE
Met op de eerste rij zijn echtgenote Imme Dros, kinderen en kleinkinderen presenteerde Harrie Geelen op 9 maart Voorgoed weg in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het Hamelenkoor, ditmaal uitgebreid met enkele Hamelenfans, zong een groot aantal liedjes uit de serie, samen met acteurs Margreet Heemskerk, Paula Majoor, Wieteke van Dort čn Eppo van Nispen tot Sevenaer, de directeur van Beeld en Geluid. In het publiek zat Loeki Knol die een dag eerder jarig was en door iedereen werd toegezongen.

Harrie Geelen las enkele passages voor uit het boek en zong zelf ook twee liedjes, "Ik ben niet mooi geboren" en "Een windmolen draait als de wind waait" samen met Wieteke van Dort. Zij had speciaal voor deze gelegenheid een extra couplet geschreven voor het lied "Gejaagd door de wind":

Harrie heeft weer een boek geschreven
Dat mogen we weer beleven
Hamelen, tweede en derde deel
Ach, wat schrijft hij heerlijk veel
Zoveel jaren van talent
En daarnaast zo’n lieve vent
Eigenlijk een heel groot kind
Gejaagd door de wind

Na afloop signeerde Harrie Geelen voor iedereen zijn boek.
Klik op een foto voor een uitvergroting.

Uitnodiging ontworpen door Harrie Geelen.
Foto's Gé Nielissen
Foto's Ellen Querido
Foto's Meta Veerman
Foto's Elina van der Heijden
Foto's Lisanne Bouma
Kijk voor meer foto’s en filmpjes op Flickr en Facebook van Meta Veerman, Google Foto's van Elina van der Heijden en Google Drive van Lisanne Bouma.
HAMELEN |
INFORMATIE |
AFLEVERINGEN |
REGISTER |
SONGTEKSTEN |
MEDIA |
FORUM
© 2018-2020
contact
colofon
veelgestelde vragen
disclaimer