WELKOM IN HAMELEN
FacebookFacebook
InstagramInstagram
NIEUWS
Beeld & Geluid Spoelt Terug
Onder de titel Beeld & Geluid Spoelt Terug organiseert het Hilversumse mediamuseum in het weekend van 25 en 26 mei een evenement waarin televisienostalgie centraal staat. Op zondagmiddag 26 mei zal presentator Harm Edens samen met Harrie Geelen, Loeki Knol en anderen terugkijken op Hamelen, naar aanleiding van de recente teruggevonden afleveringen (zie ook het persbericht). Het Hamelenkoor zal optreden en één van de vier afleveringen zal worden vertoond.
Kijk voor meer informatie, aanvangstijden en tickets op: https://www.beeldengeluid.nl/spoelt-terug
 
De Weg naar voorgoed - Harrie GeelenAfleveringen Hamelen teruggevonden!
Groot nieuws op 8 mei 2024 dat zelfs pagina 104 van Teletekst heeft gehaald: er zijn vier afleveringen van Hamelen (deel 16, 17, 18 en 30) teruggevonden. Het betreft opnamen die Harrie Geelen destijds zelf met een van de eerste videorecorders maakte. Hij gaf ze begin jaren 90 in bruikleen om naar VHS om te zetten maar kreeg deze nooit terug.

Begin vorig jaar kreeg Beeld & Geluid de vraag of ze geďnteresseerd waren in een videoarchief dat in een opslag stond waarvan de huur zou worden opgezet. In de meeste gevallen wordt met deze verzoeken niets gedaan maar Maarten Fransen, AV-technicus digitalisering van Beeld & Geluid, vermoedde dat hier de banden van Harrie Geelen tussen zouden kunnen zitten en dat bleek te kloppen. Van deze banden bestaan kopieën maar al snel bleek dat er veel meer materiaal was waarvan niet bekend was dat het nog bestond. Dankzij Maarten is dit archief van de vuilstort gered!

Op YouTube is een ruim zes minuten durende reportage te zien waarin Maarten aan het woord komt. Er zijn flarden te zien van deel 17, "Looie Det van Kalkedot” en deel 30, "Joringel van Jor”.

Naast Teletekst is er een uitgebreider bericht op NOS Nieuws. Het persbericht is iets enthousiast: de serie is niet compleet want seizoen 1 mist, maar wie weet wat er nog meer gevonden wordt. Nog niet alle banden zijn bekeken en Harrie Geelen had vanaf de eerste aflevering al een videorecorder.
Het zal nog even duren voordat al het materiaal is bekeken, gedigitaliseerd en opgeknapt. Hoe de afleveringen beschikbaar komen is nog niet bekend.

 


Cd-box uitverkocht
De cd-box Er is een lied dat komt en dat gaat - Alle liedjes uit de televisieserie Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? uit 2018 is uitverkocht, bestellen is dus niet meer mogelijk. De kans is klein dat er een nieuwe oplage gemaakt zal worden, maar het is mogelijk om op een wachtlijst gezet worden.

Voor eventuele vragen kan contact op worden genomen via info@hamelen.net.
Op een winternamiddag in 1972 ging een KRO-jeugdserie van start die miljoenen kijkers jarenlang aan de buis zou kluisteren. In Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? zochten Bertram Bierenbroodspot (Rob de Nijs), zijn verloofde Lidwientje Walg (Ida Bons/Loeki Knol), stadsomroeper Hildebrandt Brom (Ab Hofstee) en poortwachter Aernout Koffij (Martin Brozius) samen met de kinderen uit Hamelen (Kinderkoor Henk van der Velde) 45 afleveringen lang de weg terug naar hun stadje.
 
Deze website houdt de herinnering aan de mooiste Nederlandse jeugdserie ooit levend in woord en beeld. De site is nog lang niet klaar, kom dus nog eens terug!
HAMELEN |
INFORMATIE |
AFLEVERINGEN |
REGISTER |
SONGTEKSTEN |
MEDIA
© 2018-2024
contact
colofon
veelgestelde vragen
disclaimer