WELKOM IN HAMELEN
FacebookFacebook
InstagramInstagram
Bestel de 6 cd-box hier
NIEUWS
The Story Of...
Het radioprogramma The Story Of... van RTV Ridderkerk besteedde op 22 en 29 december aandacht aan muziek uit oude kinderseries. In deel 2 werden een aantal tracks van Hamelen gedraaid. Het programma wordt iedere zondag uitgezonden van 17.00 tot 18.00 uur met een herhaling op maandag om 22.00 uur.

De uitzending kan worden teruggeluisterd via de website van RTV Ridderkerk.
 
Laatste aanvullingen
 
23 december 2019
Deel 45: Het Zwaard van Golf

22 december 2019
18 december 2019
De Taalstaat
Op 25 mei was Harrie Geelen te gast in De Taalstaat op Radio 1, het programma van Frits Spits over de Nederlandse taal. Het gesprek ging onder meer over het verschil tussen de serie uit de jaren 70 en de recent verschenen boeken. Met de voltooiing van de trilogie is het verhaal niet af, aldus Harrie Geelen. Het zal nooit af zijn, maar hij weet niet of hij dat zal opschrijven.
Het bijna 13 minuten durende item kan worden teruggeluisterd op NPO Radio 1.
Een lied dat komt en dat blijft
In nummer 131 van Aether, het kwartaaltijdschrift over de geschiedenis van de omroep, staat een artikel over de totstandkoming van de Hamelen cd-box. Klik hier om het artikel online te lezen, kijk voor meer informatie over het tijdschrift op de website van Aether.
Boekpresentatie 'Voorgoed weg'Presentatie 'Voorgoed weg'
Deel 2 'De bruiloften van Tor' en deel 3 'De grootmoeder van het kwaad' uit de Hamelen-trilogie zijn op 9 maart als één boek onder de titel 'Voorgoed weg' gepresenteerd in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Harrie Geelen las enkele passages voor uit zijn boek čn zong twee liedjes. Het boek kan nu besteld worden bij bol.com. Foto: Gé Nielissen.
 
Lees hier een verslag.
 
Op een winternamiddag in 1972 ging een KRO-jeugdserie van start die miljoenen kijkers jarenlang aan de buis zou kluisteren. In Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? zochten Bertram Bierenbroodspot (Rob de Nijs), zijn verloofde Lidwientje Walg (Ida Bons/Loeki Knol), stadsomroeper Hildebrandt Brom (Ab Hofstee) en poortwachter Aernout Koffij (Martin Brozius) samen met de kinderen uit Hamelen (Kinderkoor Henk van der Velde) 45 afleveringen lang de weg terug naar hun stadje. 
 
Deze website houdt de herinnering aan de mooiste Nederlandse jeugdserie ooit levend in woord en beeld. De site is nog lang niet klaar, kom dus nog eens terug!
HAMELEN |
INFORMATIE |
AFLEVERINGEN |
REGISTER |
SONGTEKSTEN |
MEDIA |
FORUM
© 2018-2019
contact
colofon
veelgestelde vragen
disclaimer