WELKOM IN HAMELEN
FacebookFacebook
InstagramInstagram
Laatste aanvullingen
 
21 december 2021
Televisie
 
1 juni 2021
Uitgaven op dvd
 
21 januari 2021
Boeken over Hamelen
 
11 december 2020
Uitgaven op cd
NIEUWS
Harrie Geelen vertaalt 'Metamorphoses' van Ovidius
Bijna 50 jaar na Hamelen is Harrie Geelen nog altijd niet uitgeschreven. Op 21 oktober 2022 presenteerde hij zijn vertaling van Metamorphoses van de Romeinse dichter Ovidius bij Uitgeverij In de Knipscheer in het raadhuis van Hilversum.
De verhalen hebben als overeenkomst dat de personages een gedaanteverwisseling ondergaan. In Hamelen gebeurt dit ook regelmatig, denk aan prinses Madelein die verandert in een waai, kuddegeest Tilanus van Gulik die een schaap werd en Joringel van Jor die lange tijd een boom was.
Harrie droeg enkele passages voor en signeerde daarna zijn boek. Onder de aanwezigen waren Margreet Heemskerk, regisseur Bram van Erkel (inmiddels 90 jaar!), zijn echtgenote choreograaf Olga Dzialiner en leden van het Hamelenkoor.
Loeki Knol in Dit is Flevoland
Op 22 juli 2021 was Loeki Knol samen met Corry Konings te gast in het radioprogramma Dit is Flevoland van Omroep Flevoland. In de zomerreeks 'Populair in de jaren 70' haalde ze herinneringen op aan Hamelen, zowel de serie als de musical. Het programma kan teruggeluisterd en bekeken worden op de website van Omroep Flevoland.
 
Cd-box uitverkocht
De cd-box Er is een lied dat komt en dat gaat - Alle liedjes uit de televisieserie Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? uit 2018 is uitverkocht, bestellen is dus niet meer mogelijk. De kans is klein dat er een nieuwe oplage gemaakt zal worden, maar het is mogelijk om op een wachtlijst gezet worden.

Voor eventuele vragen kan contact op worden genomen via info@hamelen.net.
Op een winternamiddag in 1972 ging een KRO-jeugdserie van start die miljoenen kijkers jarenlang aan de buis zou kluisteren. In Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? zochten Bertram Bierenbroodspot (Rob de Nijs), zijn verloofde Lidwientje Walg (Ida Bons/Loeki Knol), stadsomroeper Hildebrandt Brom (Ab Hofstee) en poortwachter Aernout Koffij (Martin Brozius) samen met de kinderen uit Hamelen (Kinderkoor Henk van der Velde) 45 afleveringen lang de weg terug naar hun stadje.
 
Deze website houdt de herinnering aan de mooiste Nederlandse jeugdserie ooit levend in woord en beeld. De site is nog lang niet klaar, kom dus nog eens terug!
HAMELEN |
INFORMATIE |
AFLEVERINGEN |
REGISTER |
SONGTEKSTEN |
MEDIA
© 2018-2023
contact
colofon
veelgestelde vragen
disclaimer