STICKER

Ondanks de populariteit van de serie verscheen er van Hamelen nauwelijks merchandising, de boeken en langspeelplaten buiten beschouwing gelaten. Van andere series uit de jaren 70, zoals Calimero, Fabeltjeskrant en Ti-Ta Tovenaar, werden onder meer sleutelhangers, poppetjes en verzamelplaatjes gemaakt. Dit was omdat deze series door externe producenten werden gemaakt en, in tegenstelling tot de KRO, deze ook voor commerciële doeleinden mocht inzetten.

Uitzondering lijkt onderstaande sticker, afmeting 18,5 x 6,5 cm. Geheel links kijken Bertram (Rob de Nijs) en Lidwientje (Loeki Knol) uit de pompoen en rechts steken Hildebrandt (Ab Hofstee) en Aernout (Martin Brozius) hun hoofd naar buiten. In het midden staan ambtenaar Ogterop Deux (John Lanting) en koningin Madelein II (Emmy Lopes Dias) wat doet vermoeden dat deze sticker dateert uit 1975, toen het vierde seizoen werd uitgezonden.

 

Uit de signatuur onder de arm van Aernout kan de naam van de tekenaar niet herleid worden. Het is niet duidelijk of de sticker in opdracht van de KRO is gemaakt. Het logo van de omroep staat er wel op maar de KRO had de titelwijziging (‘ons’ in plaats van ‘me’, het woord ‘meneer’ is komen te vervallen) waarschijnlijk niet goedgekeurd.

Publicatiedatum: 17 oktober 2018
Laatste aanvulling: 17 oktober 2018
Terug naar Media
HAMELEN |
INFORMATIE |
AFLEVERINGEN |
REGISTER |
SONGTEKSTEN |
MEDIA
© 2018-2023
contact
colofon
veelgestelde vragen
disclaimer