COMPILATIE SEIZOEN 1: WAT IS OOK WEER ALLEMAAL GEBEURD...

Een maand voordat het tweede seizoen van start ging was een compilatie van de vijf afleveringen uit eerste reeks te zien. Kijkers konden zo hun geheugen opfrissen of voor het eerst kennismaken met de serie die nu in de vooravond werd uitgezonden in plaats van de namiddag. Voor de samenvatting schreef Harrie Geelen een nieuw draaiboek waarin Hans Pauwels in zijn rol van verteller vertelt wat er in de voorafgaande afleveringen gebeurd is, afgewisseld met korte scènes en liedjes. Ook werd een nieuw decor ontworpen met diverse voorwerpen die naar de eerste afleveringen verwijzen.

Er is bijvoorbeeld een langspeelplaat met ‘Griezelige lachen’ met daarop de kakelende lach van Gruizel Gruis. De scènes uit de serie worden vaak geïntroduceerd door middel van een handeling van de verteller in combinatie met de chroma-key, bijvoorbeeld door een schilderij of een spiegel om te draaien of een gordijn weg te schuiven. Wanneer hij zegt dat het moeilijk is om de feestvreugde na afloop te schilderen maar het toch wil proberen, pakt de verteller inderdaad een kwast waarbij de verfstreken het slot van de vijfde aflevering onthullen.

INFORMATIE
Uitzending
KRO - 30 september 1972 - Nederland 1 - 19.05-19.50 uur
Best24 - 27 december 2013 - 17.00-17.45 uur
Best24 - 28 december 2013 - 0.50-1.35 uur
Best24 - 28 december 2013 - 9.30-10.15 uur

Opnamedata
22 en 23 augustus 1972

Tekst
Harrie Geelen

Regie
Tineke Roeffen

Productie
René Sleven

Rolverdeling
Verteller - Hans Pauwels
Inwoners van Hamelen - Milly Wallert, A.E. Leo, R. Ruis-de Groot
TRIVIA
 • De scène waarin inwoners van Hamelen over de ratten vertellen werd opnieuw opgenomen. De tekst was iets gewijzigd, van de drie figuranten speelde alleen Milly Wallert nogmaals dezelfde rol.
   
 • Het kijkraam van Snak wordt door de verteller abusievelijk denkraam genoemd. Het denkraam is een term afkomstig uit de stripverhalen van Tom Poes en Ollie B. Bommel van Marten Toonder.
   
 • Voor regisseur Tineke Roeffen was de samenvatting van deel 1 tot met 5 de eerste kennismaking met de serie. De zesde aflevering kon zij door andere verplichtingen niet regisseren, vanaf deel 7 stonden alle delen onder haar regie.
 • DVD
  Deze compilatie is geheel bewaard gebleven en staat op disc 1 van de Ultieme Verzamelbox en op disc 1 van de 4 dvd-box.

     
     

  Publicatiedatum: 9 november 2018
  Laatste aanvulling: 9 november 2018
  Screenshots © KRO
  HAMELEN |
  INFORMATIE |
  AFLEVERINGEN |
  REGISTER |
  SONGTEKSTEN |
  MEDIA
  © 2018-2024
  contact
  colofon
  veelgestelde vragen
  disclaimer