HAMELEN COMPLEET OP CD
In 2014 is het gelukt om via een crowdfundingsactie de 4 cd-box Oebele Ė 100 liedjes uit de populaire serie van toen uit te brengen. Een regelmatig terugkerende vraag was of er nu ook een cd-box van Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? zou komen.
Universal heeft in 2004 een 4 cd-box uitgebracht met 100 liedjes. Vaak zijn deze ingekort vanwege de beschikbare ruimte op de cdís, maximaal 80 minuten per schijfje. Deze cd-box is al lang niet meer leverbaar en wordt ook tweedehands zelden aangeboden. In 2013 is de Ultieme Verzamelbox van Hamelen uitgebracht met naast 6 dvd's een bonus cd met 21 liedjes. Ook deze uitgave is inmiddels uitverkocht.

Crowdfunding
In het najaar van 2017 werd het initiatief genomen om opnieuw via een crowdfundingsactie een nieuwe cd-box te maken, ook omdat in februari 2018 het eerste deel van de Hamelen Trilogie van Harrie Geelen zou verschijnen.
De initiatiefnemers zijn voormalig koorlid Ria Tammer van Stichting Dwarz met een Zetje, Maarten Fransen van het Hamelen-forum en Arjan Doolaar, beheerder van deze Hamelen-website (voorheen Hamelen | Waar Keek Jij Vroeger Naar). Het idee was om voor deze nieuwe uitgave alle Hamelenliedjes te verzamelen waar een opname van bewaard is gebleven, ook de korte versjes waarin soms maar een regel wordt gezongen. René Sleven, producent van de serie, heeft de originele geluidsbanden destijds aan Ria gegeven die ze al die jaren bewaard heeft. Dit betreft niet alle liedjes, maar in de loop der jaren zijn er diverse (amateur)opnamen opgedoken. Harrie Geelen en de erven Joop Stokkermans gaven hun goedkeuring aan het project.
 
6 cd-box
Het streven was een 6 cd-box (5 cd's met 135 liedjes + 1 bonus cd) met een oplage van 500 exemplaren met een verkoopprijs onder de € 20,-. De kosten voor dit project werden begroot op € 9.500,- en bestaan uit licentievergoedingen (Universal Music, KRO-NCRV en CNR), digitalisering en mastering (The Source), artwork (No Guts No Glory), productie (Replifact Media) en auteursrechten (Stemra). Deze organisaties hebben allen eerder meegewerkt aan de Oebele cd-box.
Het is gelukt om het totaalbedrag bijeen te brengen door liefhebbers van de serie. De crowdfunding is op 1 maart 2018 succesvol afgesloten met een eindbedrag van € 10.508,50. Hiermee kon een uniek stukje Nederlandse televisiegeschiedenis bewaard worden gebleven. Met de extra opbrengst werd de bonus cd en presentatie in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op 9 december 2018 bekostigd.
DE ACTIE VAN DAG TOT DAG

31 oktober 2017
De actie 'Hamelen compleet op cd' gaat van start. Alle sponsoren van de Oebele cd-box geven toestemming hun inzet opnieuw te gebruiken.
 
5 november 2017
Ter ondersteuning van de actie is een promofilmpje op YouTube gezet. 

14 november 2017
De eerste tussenstand: € 6.020,00! Nog niet het totaalbedrag, maar al wel over de helft en dat in slechts twee weken.

1 december 2017
De nieuwe tussenstand: € 6.480,00! Met dit bedrag kunnen in ieder geval alle originele geluidsbanden gedigitaliseerd worden.

30 december 2017
Op vrijdag 29 december zijn Maarten (op de foto) en Arjan op bezoek geweest bij Ria om haar collectie te bekijken. Zij bezit naast cdís onder meer ampex geluidsbanden en zogeheten 'pancakes' met liedjes en muziek uit Hamelen. De pancakes werden door de MC Studio, waar alle liedjes en muziek werden opgenomen, gemaakt. Dick van der Meer schreef op de dozen waar de band in zit de titels van de liedjes of eenvoudigweg 'achtergrondmuziek', soms een beetje cryptisch, bijvoorbeeld 'heksengejammer'. Alle banden zullen worden gedigitaliseerd.

         

2 januari 2018
De nieuwe tussenstand: € 7.060,00!

25 januari 2018

Vandaag zijn Ria en Maarten op bezoek geweest bij Eric van Oort van The Source in Ridderkerk om alle geluidsbanden te brengen. De 'pancakes' zullen daar worden gedigitaliseerd. De grote spoelen 'plakken', moeten eerst in de oven worden gebakken en zullen daarna worden gedigitaliseerd. Dit gedeelte van het project zal enkele weken in beslag nemen. Onderstaand drie door Ria gemaakte foto's. Lees een kort verslag van Ria op Facebook en van Maarten op het Forum.

        

27 januari 2018
De eerste banden zijn gedigitaliseerd en zorgen gelijk voor een verrassing: op de band met het opschrift 'Achtergrondmuziek en heksengejammer' blijken de tot nu verloren gewaande liedjes Komen ze nou, Heksenhop en Blauw is een rustige kleur te staan. Ook Ienemienemom (Ontwaak) staat op deze band en duurt een minuut langer dan de versie die tot nu toe bekend was.

1 februari 2018
De nieuwe tussenstand: € 9.246,00! Met nog één maand te gaan is het streefbedrag zo goed als binnen.

16 februari 2018
Van diverse liedjes blijken langere en soms afwijkende versies te bestaan. Van De Poedelpoel is voor uitgave op langspeelplaat een opname van bijna 3 minuten gemaakt. De versie die in de aflevering te horen is, zonder koor, duurt bijna 6 minuten. Beide opnamen zullen op de cd-box komen te staan, kijk voor het complete overzicht op onderstaand overzicht. Onder de niet eerder uitgebrachte opnamen bevinden zich onder meer de zang van Madelein als waai (uit deel 19), de Fitness van de trollen (uit deel 20), de Kamzang van nimf Nauta (uit deel 25) en de tweede versie van de Bamberger Bam (uit deel 31). Van Ienemienemom is, naast Interlude en Ontwaak, een derde versie opgenomen die de uitzending destijds niet gehaald heeft.
Samen met enkele instrumentale opnamen is er genoeg materiaal om geen vijf maar zes cd's te vullen.

1 maart 2018
De crowdfunding is vandaag afgelopen, de eindstand is bekend... € 10.508,50!
Dank aan alle sponsors, dit is een bedrag waar we vooraf alleen van konden dromen.

16 maart 2018
De KRO hoeft toestemming gegeven om het miniconcert dat Rob de Nijs, Loeki Knol, Martin Brozius, Joop Stokkermans, Gildo del Mistro en het koor in 2000 gaven voor het radioprogramma Goudmijn ter gelegenheid van 75 jaar KRO aan de cd-box toe te voegen. De zes liedjes komen op de bonus cd te staan.

7 mei 2018
De afgelopen maanden is er in diverse archieven gezocht naar opnamen, dit heeft geen resultaten opgeleverd. Omdat van meerdere liedjes verschillende titels bekend zijn is in de Muziekbibliotheek van de Omroep gekeken naar de bladmuziek van Joop Stokkermans die zelf de titels op de partituur schreef, om te kijken welke titel het beste past.
De titel van de cd-box wordt bekend gemaakt, een suggestie van Harrie Geelen: Er is een lied dat komt en dat gaat Ė Alle liedjes uit de televisieserie Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer?.

11 mei 2018
Sinds de indeling van de cd-box bekend werd gemaakt zijn er enkele verzoeken geweest om een bepaald instrumentaal fragment toe te voegen. Helaas is niet van alle afleveringen de achtergrondmuziek beschikbaar, kijk voor een overzicht onderaan deze pagina. Dit overzicht is samengesteld door Maarten Fransen en Guido Miskotte.

19 mei 2018
De indeling van de 6 cd-box is nu definitief. Eric van Oort van The Source is begonnen met het samenstellen, remasteren, opknappen, etc. van de bestanden.

7 juni 2018
Alle teksten en afbeeldingen zijn naar No Guts No Glory gestuurd voor de vormgeving van de cd-box.

21 juni 2018
Ria, Maarten en Arjan zijn in Hilversum bij Eppo van Nispen tot Sevenaer, algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, op bezoek geweest voor een kennismaking. Het werd een leuke ontmoeting, afgesproken is om de cd-box dit najaar bij Beeld en Geluid te presenteren. De grote theaterzaal wordt kosteloos ter beschikking gesteld.

     
 
29 juli 2018

De afgelopen maanden is Eric van Oort in de studio van The Source (foto links) druk bezig geweest met het digitaliseren, compileren, bewerken en masteren van de Hamelenbanden. Deze week hebben we demo-cd's ontvangen. Er zijn een paar kleine verbeterpuntjes maar we zijn alvast aangenaam verrast door de kwaliteit van het geluid.

     
 
2 september 2018

Met Beeld en Geluid is afgesproken dat de cd-box zal worden gepresenteerd op zondag 9 december.
Het ontwerp voor de 6 cd-box is zo goed als klaar.

20 september 2018
Ria, Maarten en Arjan zijn weer op bezoek geweest bij Beeld en Geluid, ditmaal om de presentatie van 9 december door te spreken met Cézanne Monteiro van Boekingen en Evenementen. Het programma zal van 12.00 uur tot ca. 14.00 uur duren, vanaf 11.00 uur is iedereen welkom in het atrium van Beeld en Geluid om alvast in de stemming te komen. Na de presentatie ontvangt iedere sponsor een exemplaar van de cd-box, het is ook mogelijk om een exemplaar te kopen.
 
     

3 november 2018
De firma Replifact BV uit Bladel is begonnen met de productie van de cd-boxen, zowel de cd's, de opbergdoosjes, als het drukwerk.

 

 

 

 

 

 

 
25 november 2018
Tijdens de cd-presentatie zal het Hamelenkoor optreden met drie liedjes. Onder leiding van Stanley Stokkermans werd er gerepeteerd in De 2 Zwaantjes, het café van Trees Ruzette die zelf ook deel uitmaakte van het koor.

 

 

 

 

 

 

9 december 2018
Na ruim een jaar is het zo ver, de presentatie van de cd-box in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.
Kijk voor een verslag op Cd-presentatie, 9 december 2018 of bekijk de trailer.

SFEER- EN EFFECTMUZIEK
INDELING CD-BOX
Naast de liedjes zijn van verschillende afleveringen de achtergrondmuziek en geluidseffecten bewaard gebleven, meestal korte fragmenten. Een selectie van deze opnamen staat op de bonus cd. Onderstaand een overzicht per deel, samengesteld door Maarten Fransen en Guido Miskotte.
De titels zijn in de meeste gevallen afkomstig van de opnamen zelf, deze worden op de band genoemd door Joop Stokkermans, Gildo del Mistro of Tineke Roeffen. De speelduur is in minuten en seconden, ook het aftellen en/of noemen van de titel is meegeteld.

  Titel  Speelduur 
Deel 3 Truukje 00:31
  Lachertje 00:13
  Zichtbaar  00:17 
  Vogeltje 00:24 
  Maanlicht 01:42 
Deel 5 De elvenpoedel   01:28 
Deel 6 Schermutselingen  01:10 
  Happy landings 00:26 
  Reuzenwerk 00:50 
  Verbazing 1 00:15
  Verbazing 2 00:20
  Onrust 01:31 
  Popperig 00:15 
  Ontknoping 01:18 
Deel 7 Kreten over het eten  00:11
  Angst
00:15
  Schril  00:44 
  Denkmuziek  00:24 
  Kale vlakte  00:32 
  Paniek 00:37
  Pianoakkoord 00:12 
  Wat nou? 00:15
  Sluip door kruip door 00:33 
  Overmeestering 00:16 
  Kale vlakte (reprise) 00:26 
Deel 8
Neerslag 00:10 
  Macaber 00:35 
  Spooky
00:25
  Sluipeffect
00:28
  Pregnant
00:15
  Middernacht
00:28 
  Sluipeffect
00:33 
  Bliksem
00:42 
  Kerker
00:14 
  Wismuziek 00:51
Deel 9 Ochtendstemming 00:58 
  Tilanus-thema 1
00:17 
  Tilanus-thema 2
00:20 
  Tilanus-thema 3 
00:44 
  Tilanus-thema 4
00:26 
  Tilanus-thema 5
00:14 
  Lachen is gezond
00:13 
  Onheil
00:35 
  Dwergentune kort
00:16 
  Dwergentune langer
00:28 
  Dinerpauze
01:12 
  Braaf, bravo 00:42 
Deel 10 Angst  00:07 
  Volk
00:15 
  Scherven brengen geluk
00:19  
  Uitsmijter
00:20 
  Verbazing
00:14 
  Lidwientje sluipt
00:26 
  Zo de waard is...
00:54 
  Zadeljacht
00:47 
  Klemgreep
00:50 
  Slaaptijd 00:49  
Deel 11 Buldering  00:10 
  Opbouw
00:16 
  Spelonk
01:02 
  Dinkel
00:22 
  Verwondering
00:14
  Gruizelloopje
00:14
  Druiloor
00:21
  Sluip, kruip
00:18
  Dramatico  00:16
Deel 12  Bazuinen  00:18 
  Fanfare
00:14 
  Vraagteken 2e versie  00:19
  Huilen met de wolven
00:42
  Majesteitelijk
00:23 
  Slaappil
00:16
  Ronde prijs
00:21
  BB-tje 00:15 
  BB-tje lange versie 01:16 
Deel 13 Hooggeacht
00:15
  Gluurder
00:28
  Falset
00:18
  Franje 00:14
  Onrust 00:29
  Spiegelfix    00:34  
  Akkoord 00:29 
Deel 14 Nachtuil
00:14 
  Niesspanning
00:17 
  Wenteltrap
00:44 
  Zucht
00:17 
  Spiegelingen  00:16 
Deel 15 Een prins is een prins
00:17
  Slaapdeun
00:36
  Slaappil 2
00:20
  Olifant in de porseleinkast
00:16
  Daadwerkelijke
00:08
  Losse flodders
00:08
  Valse prinses
00:19
  Berustiging
00:19 
  Kamermuziek
01:04
  Doezelmuziekje
00:25
  Trompetgeschal 00:09 
Deel 16 Kofferruimte
00:13 
  Wezenloos
00:10
  Conclusie
00:12
  Met de schrik vrij
00:16
  Tafelmuziek
00:14
  Conclusie
00:09
  Paniek 2 00:11
  Dondersteen 00:16
Deel 17 Jan Soldaat
00:10
  Krakend drieluik
00:16 
  Heksenkring
00:12 
  Wervel
00:26 
  Renmuziek 00:15  
  Reuzengepeins  00:16
Deel 18 Stapeling
00:51
  Trippelspanning
00:31 
  Perplex
00:16
  Koningsgezind
00:45 
  Dribbelpasjes
00:51
  Verbeten
00:08 
  Herinnering
00:12 
  Achtervolging
00:21 
  Spiegeling
00:17 
  Hofdans 01:36   
Deel 19 Voorgevoel 00:19  
  Onzichtbare aanraking
00:27 
  Poederdons
00:35
  Verstarring
00:32 
  Subtiel
00:46 
  Troetelnaam, eerste gedeelte
00:11 
  Troetelnaam, tweede gedeelte
00:27 
  Klanten in de keuken
00:48
  Changement
00:19 
  Trollenberg 00:37 
Deel 20 Inzoom
00:15 
  Bezweringsformule
00:18 
  Toetssteen A
00:40 
  Toetssteen B
00:12 
  Toetssteen C
00:06 
  Toetssteen D
00:06 
  Toetssteen E
00:10 
  Schrik
00:12 
  Oplossing
00:15 
  Sprakeloos
00:17 
  Duivelsloop   00:23 
Deel 21 Omhelzing
00:19 
  Kerkhof in de nacht
00:28 
  Vrouw Holle   00:13
  Holle verliefdheid 00:32
  Liefdesbezwering 00:37
  Rampzalig  00:14
  Lier om Lier 00:16 
Deel 22 Ontzetting
00:21 
  Reeds
00:20 
  Inzoom 00:16 
Deel 23 Verwondering   00:15
  Verbazing 00:16  
  Fles Snoer 00:28  
  Verdwijneffect  00:27 
Deel 24 Vuurvlieg  00:27 
  Slaapmutsje 00:40
  Kettingreactie
00:36
  Maangat 00:37 
Deel 25 Driemaal om de tafel 00:28   
  Afgrond 00:32
  Schrik 00:17
  Harpeffect 00:17 
  Verbazing 00:13
  Sluip kindje sluip 00:26 
Deel 26 Fles Snoer 00:24
  Harpeffect 00:14
  Vrouw Holle 00:15 
  Verdwijnmuziek 00:34 
  Maangat 2
00:25 
  Verdwijneffect
00:25 
  Vuurvlieg 00:28 
Deel 29 Verschijnmuziek   00:22 
Deel 30 Lier om Lier 00:15 
Deel 31
Cellulair  00:20 
  Mismoedig
00:14 
  Changement
00:14
  Lichtflits
00:17 
  Donder op  00:27
  Arbeidsvitaminen 00:50 
Deel 32 Kamermeisje
00:52 
  Kuitbroekwals
02:19 
  Krimpvrij
00:17 
  Paleiswijs 00:11 
Deel 33
Spanning  00:15
  Verschijning (reprise)  00:17  
Deel 34 Vrije val
00:13 
  Kermisklanten 00:30 
Deel 36 In de lift
00:27 
  Koekoek
00:16 
  Levende inhoud
00:14 
  Paleiswijs A
00:12 
  Paleiswijs B
00:10 
  Paleiswijs C
00:35 
  Mechaniekje
01:12 
  Attraktie 00:48 
Deel 37 Hekbreuk
00:13 
  Somberheid kent geen tijd
00:18 
  Opluchting 00:16 
Deel 44 Romantica
00:25 
  Orgelman
00:23 
  Eigen zwaard is goud waard
00:20 
  Hoofd op hol
00:19 
  Eigen zwaard is goud waard 2
00:29 
  Zindering
00:19 
  Vliegende koffer
01:01 
  Wit als een eitje
00:20 
  Wenzela
00:14 
  Poedersuiker 00:26 

Voor de indeling van de eerste vijf cd's is uitgegaan van alle liedjes waarvan een opname bewaard is, op volgorde van uitzending. Op de zesde cd staan bonus tracks. Niet van ieder lied is de oorspronkelijke opname beschikbaar. Omdat het streven volledigheid was, is er een klein aantal liedjes van mindere kwaliteit.

* = Niet eerder uitgebracht
** = Niet eerder volledig uitgebracht
*** = Alleen verschenen op Museum cd
**** = Alleen verschenen op Fonos cdís (Nieuwe TV Toppertjes en Loeki de Leeuw presenteert de leukste T.V. Toppertjes)
 

  CD 1   Titel
    1.      1. Begintune (seizoen 2 en 3) ***
    2.      2. Meester Spicht ***
    3.      3. Ik walg van burgemeester Walg ***
    4.      4. Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer?
    5.      5. Hé, ho, achter mij aan  
    6.      6. Snaks Leerzaam Actueel Kwartier *
    7.      7. Het vliegend vloerkleed Kamerbreed
    8.      8. Ik gaf mijn lief klein Madelein
    9.      9. Maar een tovenaar...
  10.    10. Rambam de rimboe in 
  11.    11. Heks Slik, ben je thuis? *
  12.    12. Ik ben Gruis (deel 4)
  13.    13. De prins van Doedel aan de Vlier
  14.    14. Op een gele bezem in de zon ***
  15.    15. Pipijn is 1002
  16.    16. De trol van Roelofarendsveen
  17.    17. Hemeltje hemeltje
  18.    18. Op het hofbal
  19.    19. Ik heb geen harp en speel geen luit
  20.    20. Hé, kom op 't balkon
  21.    21. Prinsenlied   
  22.    22. Marmer en steen
  23.    23. Ik ben Gruis (deel 7) ***
  24.    24. Ach, ach, rattenvanger ** 
  25.    25. Geen tijd voor Hollebollegijs
  26.    26. Spokengymnastiek
  27.    27. Het spook met spikkeltjes **
  28.    28. 'n Fee weet alle feestjes **
  29.    29. Wanneer ik jou maar had
  30.    30. Kom in de kudde
  31.    31. Bitter in de mond **
  32.    32. Vermommen is een vak
  33.    33. De Hameler Horlepiep ** 
  34.    34. Niemand weet dat het Repelsteeltje heet **
     
  CD 2  
  35.      1. In een spelonk 
  36.      2. Gonda van Hillegom
  37.      3. Prijs de dag en kus de bruid *
  38.      4. De thee is heet en de taart staat klaar
  39.      5. Welkom, prinsen fier
  40.      6. Bamberger Bam I
  41.      7. Op de prins die wint *
  42.      8. Leven in de brouwerij
  43.      9. Weerwolf Wonderwijns Wedkamp *
  44.    10. Een prins is een prins **
  45.    11. Wij halen de bruigom af * 
  46.    12. Jeminee wat is het druk * 
  47.    13. Het bloed bonst in mijn slapen *
  48.    14. Ik ben Gruis (deel 13) *
  49.    15. Alles wat je ziet *
  50.    16. Weet u ook de weg naar Morpuys?
  51.    17. Ienemienemom (Interlude) *
  52.    18. Ienemienemom (Ontwaak) **
  53.    19. Komen ze nou? *
  54.    20. De heksenhop *
  55.    21. Blauw is een rustige kleur *
  56.    22. Voor geen geld
  57.    23. Slapende honden bijten niet
  58.    24. Nog eve, Genoveve
  59.    25. Wij houden in ít geheel niet van mekaar **
  60.    26. Rust is een zeldzame zaak *
  61.    27. Weledelzeergeleerd I *
  62.    28. Weledelzeergeleerd II *  
  63.    29. Looie Det
  64.    30. Bertram Bierenbroodspot
  65.    31. Krabben waar het jeukt
  66.    32. Reizen op een reus **
  67.    33. Schiet in een lach of ik schiet
  68.    34. Stiekempjes spioneren
     
  CD 3  
  69.      1. Poppenkast voor, poppenkast na   
  70.      2. Altijd wat anders, zelden iets goeds
  71.      3. Madelein in de schoorsteen *
  72.      4. Wie het laatst lacht, lacht het best ** 
  73.      5. Fitness *
  74.      6. Trollentrappel ** 
  75.      7. Gejaagd door de wind **
  76.      8. Wat eten wij vandaag? 
  77.      9. Waar waai je heen? 
  78.    10. Er gaat helemaal niets boven jou, Lidwientje Walg 
  79.    11. Er is een lied dat komt en dat gaat **  
  80.    12. Dikke domme pad *
  81.    13. Driemaal om de tafel
  82.    14. Kamzang Nauta *
  83.    15. Bovenste beste begane grond
  84.    16. Eindtune (deel 22, 24, 32, 36 en 38) *
  85.    17. Schrik op schrik
  86.    18. Nacht en ontij
  87.    19. Als ze ooit zouden vragen...
  88.    20. Kruiwagenvers van elf Schepel *
  89.    21. Grote grutten wat een grote grot is dat * 
  90.    22. Bonne bonne bonnefooi **
  91.    23. Hamelen, vijf mijl
  92.    24. Tijd vliegt **
     
  CD 4  
  93.      1. Schipper mag ik met je mee **
  94.      2. De Poedelpoel *
  95.      3. Ik ben een edelman
  96.      4. Ure des gevaars **
  97.      5. Liefje, liefje, lach **
  98.      6. Het zit 'm in de eer
  99.      7. Bamberger Bam II * 
100.      8. De minnestreel met wapperig haar I *
101.      9. De minnestreel met wapperig haar II
102.    10. Kuitbroekwals
103.    11. Lorre Lei *
104.    12. Ongelukkig verliefd
105.    13. Adel verplicht 
106.    14. Pop in een poppenpaleis 
107.    15. Luchtkasteel 
108.    16. Kom naar de kermis * 
109.    17. Ik ben niet mooi geboren **
110.    18. Kom naar Ranonkel en Augustijn
111.    19. Draaiwerk (Draamolenvers I)
112.    20. Carrousel (Draaimolenvers II)
113.    21. Een windmolen draait als de wind waait 
114.    22. Ik hoef geen hoed  
      
CD 5  
115.       1. De dag dat ik Klein Duimpje was
116.       2. Hoe de honger knaagt 
117.       3. Modder alleen 
118.       4. Het geluk is gek I 
119.       5. Het geluk is gek II **
120.       6. Houten hart
121.       7. Aan wakker liggen heb je niets
122.       8. Ik ben een heel klein beetje moe **
123.       9. Kaatje, Kaatje, Kaatje
124.     10. Sprookjes zijn de wereld nog niet uit 
125.     11. Inpakken en wegwezen **
126.     12. Steen steen, hoe kom ik door je heen?
127.     13. Goed nieuws
128.     14. Wenzela's ijspaleis **
129.     15. Langzaam komt de tijd
130.     16. Spinnevers van Witte Willy *
131.     17. Pak me dan
132.     18. De meneer van het Hooggerechtshof
133.     19. Kind uit een boek
134.     20. Als ik kon tekenen wat ik wou
135.     21. Verder van huis ben ik nooit geweest
136.     22. Wij zijn de varkens van het feest ** 
     
CD 6 BONUS 
Alternatieve versies
137.      1. Op een gele bezem in de zon [versie langspeelplaat]
138.      2. Ienemienemom [3e versie] *
139.      3. Grote grutten wat een grote grot is dat [versie langspeelplaat]
140.      4. De Poedelpoel [versie langspeelplaat, met koor]
Opnamen 1972-1973 koor voor verzamelalbums CNR
141.      5. Het vliegend vloerkleed Kamerbreed **** 
142.      6. De kikker en de prins (=De prins van Doedel aan de Vlier) ****
143.      7. Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? ****
Opnamen 2000 voor Goudmijn
144.      8. Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? *
145.      9. Weet u ook de weg naar Morpuys? *
146.    10. Ach, ach rattevanger *
147.    11. Gonda van Hillegom *
148.    12. Tijd vliegt *
149.    13. Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? (reprise) *
Opnamen 2013 voor Ultieme Verzamelbox
150.    14. Jeminee wat is het druk
151.    15. Komen ze nou
152.    16. Blauw is een rustige kleur 
153.    17. Rust is een zeldzame zaak 
154.    18. Medley
Sfeer- en effectmuziek
155.    19. Maanlicht (deel 3) *
156.    20. De elvenpoedel (deel 5)
157.    21. Schermutselingen (deel 6) *
158.    22. Onrust (deel 6) *
159.    23. Ontknoping (deel 6) * 
160.    24. Kreten over het eten (deel 7) *
161.    25. Ochtendstemming (deel 9) *
162.    26. Dinerpauze (deel 9) *
163.    27. Uitsmijter (deel 10) *
164.    28. Spelonk (deel 11) *
165.    29. Huilen met de wolven (deel 12) *
166.    30. Rondeprijs (deel 12) *
167.    31. BB-tje (lange versie) (deel 12) *
168.    32. Kamermuziek (deel 15) *
169.    33. Koningsgezind (deel 18) *
170.    34. Hofdans (deel 18) *
171.    35. Arbeidsvitaminen (deel 31) *
172.    36. Kamermeisje (deel 32) *
173.    37. Kuitbroekwals (deel 32) *
174.    38. Vliegende koffer (deel 44) *

Publicatiedatum: 12 oktober 2018
Laatste aanvulling: 26 september 2021
Terug naar Informatie
HAMELEN |
INFORMATIE |
AFLEVERINGEN |
REGISTER |
SONGTEKSTEN |
MEDIA
© 2018-2024
contact
colofon
veelgestelde vragen
disclaimer