COMPILATIE SEIZOEN 3: SAMENVATTING VAN DE LAATSTE 9 AFLEVERINGEN
Net als het tweede en derde seizoen werd seizoen 4 vooraf gegaan door een samenvatting van de negen afleveringen van de derde serie. Deze staat in het teken van de zoektocht van de Hamelaars en prins Tor naar prinses Madelein die spoorloos is verdwenen nadat ze door toedoen van prins Guurt in een toverspiegel had gekeken. Bijna iedere aflevering speelt zich in een ander land af met namen als Ka, Paay, Morpuys en tenslotte Iewie, waar Tor en Madelein uiteindelijk weer met elkaar verenigd worden. Hans Pauwels is opnieuw de verteller en Harrie Geelen schreef weer de verbindende teksten bij de fragmenten.

Het decor is de woning van trol Mutte uit deel 21, aangevuld met voorwerpen uit andere afleveringen zoals de pompoen, een Paay-spiegel en een kopje uit het theehuis van Geerte. Ook nu worden scènes met behulp van de chroma-key geïntroduceerd, door bijvoorbeeld het openen van een koffer en het omdraaien van een spiegel.

INFORMATIE

Uitzendingen
KRO - 4 januari 1975 - Nederland 1 - 19.05-19.50 uur
Best24 - 27 december 2013 - 17.45-18.30 uur
Best24 - 28 december 2013 - 1.40-2.25 uur
Best24 - 28 december 2013 - 10.20-11.05 uur 

Opnamedatum
24 mei 1974

Tekst
Harrie Geelen

Decorontwerp
Jan P. Koenraads

Regie
Tineke Roeffen

Productie
René Sleven

Rolverdeling
Verteller - Hans Pauwels

 

DRAAIBOEK

Het complete draaiboek, afkomstig uit het archief van de KRO. In het origineel zijn de bandnummers er met de hand bijschreven. Het script is overgetypt voor een betere leesbaarheid. Klik op de link om het draaiboek als pdf te bekijken:
Compilatie seizoen 3

TRIVIA
 • In de 29e minuut draait de verteller een spiegel om. Achter de spiegel zit een onbekende man in een grijs pak, zijn gezicht is niet te zien. Zowel regisseur Tineke Roeffen als acteur Hans Pauwels konden hem zich niet herinneren. Het is in ieder geval niet Harrie Geelen, Joop Stokkermans of één van de andere acteurs omdat zij niet bij de opnamen aanwezig waren.

 • Deel 15, het avontuur in het slaapslot, wordt kort genoemd maar beelden van deze aflevering ontbreken in deze compilatie.
   
 • Dit was het laatste optreden van Hans Pauwels als verteller. In seizoen 4 werd de serie wekelijks uitgezonden en kwam de rol van de verteller te vervallen. Aan het begin van seizoen 5 werd geen samenvatting van de voorafgaande reeks gemaakt. Hans Pauwels had ook de introtekst ("dit is de nog lang niet afgelopen serie...") in seizoen 2 en 3 ingesproken, vanaf seizoen 4 werd dat gedaan daar Ed Lautenslager.
 • DVD
  Deze compilatie is geheel bewaard gebleven en staat op disc 1 van de Ultieme Verzamelbox en op disc 1 van de 4 dvd-box.

     
     

  Publicatiedatum: 18 juli 2019
  Laatste aanvulling: 18 juli 2019
  Screenshots © KRO
  HAMELEN |
  INFORMATIE |
  AFLEVERINGEN |
  REGISTER |
  SONGTEKSTEN |
  MEDIA
  © 2018-2024
  contact
  colofon
  veelgestelde vragen
  disclaimer