UITGAVEN OP DVD

Ondanks dat de serie grotendeels gewist is zijn er diverse pogingen geweest om het bestaande materiaal op video uit te brengen, eerst op VHS, later op DVD. De beschrijvingen per titel zijn afkomstig van de dvdhoes, klik op de afbeelding voor een uitvergroting.

2003  KUNT U MIJ DE WEG NAAR HAMELEN VERTELLEN, MENEER? - SPECIALE EDITIE
In het najaar van 2003 zijn de zes laatste delen op dvd uitgebracht in één box. De afleveringen zijn in 2003 en 2004 ook individueel op dvd en VHS verschenen. Als extra is de compilatie van seizoen 3 opgenomen, al vermeldt de verpakking dat het de compilatie van het eerste seizoen (deel 1 tot en met 5) betreft.
Ook de inleiding die Will van Selst als prins Tor in 1989 maakte ter gelegenheid van de herhalingen is opgenomen en voor het geluid kan gekozen worden voor Stereo, Dolby Digital 5.1 of DTS.
 
Uitgever:Dice DVD
Speelduur:330 minuten (4 discs)                                                                                                             
Datum:18 november 2003
EAN:8711539015145

Inhoud
In 1972 verschijnt de legendarische televisieserie "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?" voor het eerst op TV. Héél Nederland zit aan de buis gekluisterd bij de avonturen van Bertram Bierenbroodspot (Rob de Nijs), Lidwientje Walg (Loekie Knol) en Aernout Koffij (Martin Brozius). Na 45 afleveringen komt er helaas een einde aan de succesvolle televisieserie en moet Nederland met pijn in haar hart afscheid nemen van de personages die haar zo dierbaar zijn geworden.
Lange tijd werd er gedacht dat alle afleveringen van "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?" verloren waren gegaan. Gelukkig zijn onlangs de laatste 6 originele afleveringen (40 t/m 45) als enige weer teruggevonden.
Deze laatste afleveringen zijn nu allemaal verzameld op deze 4-DVD special collectors box edition. Samen vormen ze de spannende ontknoping van de serie "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?"

DVD 1
Aflevering 40: 'De Zoon van Zwankezwaan'
Aflevering 41: 'De Gast van Wamp'

DVD 2
Aflevering 42: 'Wenzela de IJsheks'
Aflevering 43: 'Het IJspaleis'

DVD 3

Aflevering 44: 'Poeder van Poo'
Aflevering 45: 'Het Zwaard van Golfí

BONUS DVD
Compilatie van de afleveringen 13 t/m 21
Hoe het allemaal begon

Bestel bij bol.com
2003  KUNT U MIJ DE WEG NAAR HAMELEN VERTELLEN, MENEER? - DEEL I: DE ZOON VAN ZWANKEZWAAN

Naast een speciale editie met de zes afleveringen van het vijfde en laatste seizoen werden deze afleveringen ook op losse dvd's en VHS uitgebracht. Deel I, II en III (eigenlijk deel 40, 41 en 42) verschenen in het najaar van 2003, gevolgd door deel IV, V en VI (eigenlijk deel 43, 44 en 45) in de winter van 2004. Ook de inleiding die Will van Selst als prins Tor in 1989 maakte ter gelegenheid van de herhalingen is opgenomen en voor het geluid kan gekozen worden voor Stereo, Dolby Digital 5.1 of DTS. De foto's op de voorkant zijn overigens afkomstig uit het eerste seizoen.

Uitgever: Dice DVD
Speelduur: 50 minuten                                                                                                             
Datum: 18 november 2003
EAN: 8711539015091

Inhoud
Een tijd lang is het rustig geweest in kasteel Laar. Hildebrandt Brom is geweldig in zijn sas en speelt samen met Bertram een gezellig spelletje schaak. Deze mooie partij wordt verstoord door de komst van Lidwientje. Ze is erg ongerust, want Aernout is in de ochtend weggereden op een paard naar het grote bos. Echter is nu alleen het paard teruggekomen en buiten is er een hevige storm gaande. Hildebrandt en Bertram bereiden zich voor om op zoek te gaan naar Aernout. Op weg naar de paardenstal komen ze Barend tegen, hij vertelt in paniek dat er zeer vreemde dingen gebeuren in de paardenstal. Hildebrandt en Bertram gaan de paardenstal in om het te onderzoeken. Misschien zijn het wel spoken?

Extra
Hoe het allemaal begon: Tor van SombriŽ vertelt wat er voorafging aan de laatste 6 afleveringen

Bestel bij bol.com
2003  KUNT U MIJ DE WEG NAAR HAMELEN VERTELLEN, MENEER? - DEEL II: DE GAST VAN WAMP

Het tweede deel, "De Gast van Wamp", van de de zes afleveringen van het vijfde en laatste seizoen die op losse dvd's en VHS uitgebracht werden. Ook de inleiding die Will van Selst als prins Tor in 1989 maakte ter gelegenheid van de herhalingen is opgenomen en voor het geluid kan gekozen worden voor Stereo, Dolby Digital 5.1 of DTS. De foto op de voorkant is overigens afkomstig uit deel 5 van het eerste seizoen.

Uitgever: Dice DVD
Speelduur: 50 minuten                                                                                                             
Datum: 18 november 2003
EAN: 8711539015114

Inhoud
Barend is verdwenen! De Hamelaars denken dat hij terug is gekeerd naar Hamelen, maar weten het niet zeker. Vlak voor de verdwijning hebben zowel Barend als Hildebrandt een mysterieus melodietje gehoord. De Hamelaars vermoeden dat deze mysterieuze muziek de oorzaak is van de verdwijning. Aernout weet hier meer over: toen hij bezig was een hart te snijden in een eik in het bos van Laar, heeft hij een aantal heksen afgeluisterd. Zo zou een zekere Clovis, de zoon van Zwankezwaan, in het bezit zijn van een magische fluit afkomstig van een droomorgel.

Extra
Hoe het allemaal begon: Tor van SombriŽ vertelt wat er voorafging aan de laatste 6 afleveringen

Bestel bij bol.com
2003  KUNT U MIJ DE WEG NAAR HAMELEN VERTELLEN, MENEER? - DEEL III: WENZELA DE IJSHEKS

Het derde deel, "Wenzela de IJsheks", van de de zes afleveringen van het vijfde en laatste seizoen die op losse dvd's en VHS uitgebracht werden. Ook de inleiding die Will van Selst als prins Tor in 1989 maakte ter gelegenheid van de herhalingen is opgenomen en voor het geluid kan gekozen worden voor Stereo, Dolby Digital 5.1 of DTS.

Uitgever: Dice DVD
Speelduur: 50 minuten                                                                                                             
Datum: 18 november 2003
EAN: 8711539015121

Inhoud
Om bij koning Zwankezwaan te geraken moeten de Hamelaars, op het vliegende kleed Kamerbreed, door de Damp van Wamp reizen. De Damp van Wamp is een nevel, waarin men totaal niets kan zien noch voelen. Eindelijk door de nevel heen komen ze tot de afschuwelijke conclusie dat Bertram is verdwenen van het kleed Kamerbreed. In plaats van Bertram is Clovis, de zoon van koning Zwankezwaan, verschenen met een boodschap van de ijsheks Wenzela. Zij schijnt een snellere weg te weten terug naar Hamelen. Samen met de Hamelaars gaat de zoon van koning Zwankezwaan op weg naar ijsheks Wenzela. Alle Hamelaars zijn erg opgetogen bij het vooruitzicht dat ze waarschijnlijk snel weer naar huis kunnen. Iedereen behalve prinses Madelein dan. Zij vertrouwt de boodschap van Clovis niet. En waar is Bertram gebleven?

Extra
Hoe het allemaal begon: Tor van SombriŽ vertelt wat er voorafging aan de laatste 6 afleveringen

Bestel bij bol.com
2004  KUNT U MIJ DE WEG NAAR HAMELEN VERTELLEN, MENEER? - DEEL IV: HET IJSPALEIS

Het vierde deel, "Het IJspaleis", van de de zes afleveringen van het vijfde en laatste seizoen die op losse dvd's en VHS uitgebracht werden. Ook de inleiding die Will van Selst als prins Tor in 1989 maakte ter gelegenheid van de herhalingen is opgenomen en voor het geluid kan gekozen worden voor Stereo, Dolby Digital 5.1 of DTS. De foto op de voorkant is overigens afkomstig uit deel 5 van het eerste seizoen.

Uitgever: Dice DVD
Speelduur: 50 minuten                                                                                                             
Datum: 4 februari 2004
EAN: 8711539015329

Inhoud
Dingen zijn soms niet wat ze lijken. Clovis van Wamp, de zoon van koning Zwankezwaan, die plotseling op het vloerkleed was verschenen op het moment dat Bertram was verdwenen, blijkt niet de echte Clovis te zijn. De Hamelaars komen er achter dat deze namaak-Clovis een handlanger is van Wenzela, die door een betovering als twee druppels water lijkt op de echte Clovis. Wie gaat er schuil achter deze namaak-Clovis en waar is dan de echte? En Bertram, waar is hij gebleven? De Hamelaars besluiten om naar het ijspaleis van Wenzela te gaan. Welllicht komen ze daar meer te weten over de verdwijning van Bertram en de echte Clovis.

Extra
Hoe het allemaal begon: Tor van SombriŽ vertelt wat er voorafging aan de laatste 6 afleveringen

Bestel bij bol.com
2004  KUNT U MIJ DE WEG NAAR HAMELEN VERTELLEN, MENEER? - DEEL V: POEDER VAN POO

Het vijfde deel, "Poeder van Poo", van de de zes afleveringen van het vijfde en laatste seizoen die op losse dvd's en VHS uitgebracht werden. Ook de inleiding die Will van Selst als prins Tor in 1989 maakte ter gelegenheid van de herhalingen is opgenomen en voor het geluid kan gekozen worden voor Stereo, Dolby Digital 5.1 of DTS.

Uitgever: Dice DVD
Speelduur: 50 minuten                                                                                                             
Datum: 4 februari 2004
EAN: 8711539015350

Inhoud
De Hamelaars bevinden zich nu in Wamp. Samen met Clovis vertellen zij koning Zwankezwaan over het smelten van Wenzela's ijspaleis. Echter met behulp van een liefdesdrank, die de koning is toegediend door zijn verraderlijke bediende Hoornik, heeft Wenzela de koning betoverd en in haar macht. De koning is hopeloos verliefd op Wenzela en wil geen kwaad woord over haar horen. Als Bertram tijdens het gesprek ook nog eens wartaal begint uit te slaan, belanden de Hamelaars in de kerker. Dan duikt ambtenaar Ogterop Deux op aan de poorten van het kasteel van Zwankezwaan. Hij heeft een zieke en zwakke oude vrouw meegenomen. De oude vrouw is echter ziek noch zwak en niemand minder dan Wenzela. Het ziet ernaar uit dat de Hamelaars niet snel naar huis zullen gaan. Maar met het poeder van Poo dat Wenzela bleek te gebruiken om Bertram te beÔnvloeden en met de artistieke gave van Aernout is de situatie toch niet hopeloos.

Extra
Hoe het allemaal begon: Tor van SombriŽ vertelt wat er voorafging aan de laatste 6 afleveringen

Bestel bij bol.com
2004  KUNT U MIJ DE WEG NAAR HAMELEN VERTELLEN, MENEER? - DEEL VI: HET ZWAARD VAN GOLF

Het zesde deel, "Het Zwaard van Golf", van de de zes afleveringen van het vijfde en laatste seizoen die op losse dvd's en VHS uitgebracht werden. Ook de inleiding die Will van Selst als prins Tor in 1989 maakte ter gelegenheid van de herhalingen is opgenomen en voor het geluid kan gekozen worden voor Stereo, Dolby Digital 5.1 of DTS. De foto op de voorkant is overigens afkomstig uit deel 36 van het vierde seizoen.

Uitgever: Dice DVD
Speelduur: 50 minuten                                                                                                             
Datum: 4 februari 2004
EAN: 8711539015350

Inhoud
Met behulp van het poeder van Poo lukt het de Hamelaars om te ontsnappen en Hoornik verliefd te laten worden op Lidwientje. Met zijn hulp wordt Wenzela geconfronteerd met haar spiegelbeeld en verdwijnt ze. Aernout blijkt de dappere ridder die het zwaard van Golf los krijgt, precies zoals de legende vertelt. Hierdoor verschijnt de Poort van Kleef. Is dit de poort waardoor de Hamelaars uit Hamelen zijn verdwenen? Nog nooit is Hamelen zo dichtbij geweest. Zullen de Hamelaars eindelijk terug kunnen keren naar hun familie en vrienden in Hamelen? Zullen alle spannende avonturen die de Hamelaars beleefd hebben tot een goed einde leiden?

Extra
Hoe het allemaal begon: Tor van SombriŽ vertelt wat er voorafging aan de laatste 6 afleveringen

Bestel bij bol.com
2004  KUNT U MIJ DE WEG NAAR HAMELEN VERTELLEN, MENEER? - MUSICAL

Televisieregistratie van de musical van V&V Entertainment onder regie van Peter Blom die in de seizoenen 2003-2004 en 2004-2005 met veel succes in de theaters te zien was. Opgenomen in de Stadsschouwburg Velzen en door de KRO in twee delen uitgezonden tijdens de Kerstdagen van 2004.

Uitgever: Entertainment Plus
Speelduur: 126 minuten                                                                                                             
Datum: 27 december 2004
EAN: 5029365697927

Inhoud
Deze dvd bevat een complete registratie van de groots opgezette theatermusical 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?'. Geniet van de spannende avonturen van Bertram Bierenbroodspot, Lidwientje Walg, Aernout Koffij en Hildebrandt Brom en natuurlijk van alle liedjes die deze musical zo populair maken, net als destijds de KRO tv-serie. Hoofdrollen in dit theaterspektakel worden onder meer vertolkt door Loeki Knol, René van Kooten, Chantal Janzen, Kim-Lian van der Meij en Danny Rook.
Een belevenis voor de ouders van toen, de ouders van nu en de ouders van straks!

01  Play all
02  Hamelen
03  Lied 'Ach, ach rattenvanger'
04  Lied 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?'
05  Het kijkraam van Ogterop
06  Berg Kei
07  Lied 'Er gaat helemaal niets boven jou'
08  Lied 'Hé ho, achter mij aan'
09  IJspaleis
10  Lied 'Wie het laatst lacht...'
11  Het hof van de koningin
12  Lied 'Op het hofbal/Dansen wij samen de kuitbroekwals'
13  Het hof van prins Tor
14  Lied 'Ik gaf mijn lief klein Madelein'
15  Het hof van de koningin
16  Lied 'Prinsenlied'
17  Eetzaal en slaapvertrekken aan het hof van de koningin
18  Lied 'Niemand weet, niemand weet.../Hemeltje, hemeltje wat een breed bed'
19  IJspaleis
20  Lied 'Wenzela's ijspaleis'
21  Paleistuin
22  Lied 'Het vliegend vloerkleed kamerbreed/Wenzela's ijspaleis (reprise)'
23  Halverwege Morpuys
24  Lied 'Tijd vliegt/Weet u ook de weg naar Morpuys?'
25  IJspaleis
26  Lied 'Iene miene mom/Wie het laatst lacht'
27  Het land van Morpuys
28  Lied 'Rambam de rimboe in'
29  De grotten onder het ijspaleis
30  Lied 'Marmer en goud wordt zand en steen'
31  Lied 'Grote grutten wat een grote grot is dat'
32  IJspaleis
33  Lied 'Poppenkast voor, poppenkast na/De trollentrappel'
34  Lied 'Er gaat helemaal niets boven jou (reprise)'
35  Lied 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? (reprise)'
36  Hamelen (finale)
37  Lied 'Liefje, liefje, lach...'

 

Bestel bij bol.com
2013  KUNT U ME DE WEG NAAR HAMELEN VERTELLEN MENEER? - DE ULTIEME VERZAMELBOX
Nadat er in 2011 een dvd/cd-box van Oebele was verschenen ontstond het idee om ook van Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer? een vergelijkbare uitgave te maken. Naast al het bij Beeld en Geluid bewaarde materiaal bevat deze dvd/cd-box ook afleveringen die Harrie Geelen en Rob de Nijs destijds zelf met hun eigen videorecorders hebben opgenomen, de musical, een nieuw programma van Han Peekel, bonusmateriaal, een cd en een 56 pagina's tellend boekje. De dvd/cd-box is uitverkocht en alleen tweedehands verkrijgbaar, kijk voor de totstandkoming op De Ultieme Verzamelbox.
     
Gegevens  
Uitgever:
Digimode Entertainment/Music Products BV
Datum:
15 april 2013
Speelduur:
1020 minuten (6 dvd's) + 79 minuten (1 cd)
EAN:
8712273105321
Voorwoord:
Nicolien Mizee
Toespraak Prins Tor:
Harrie Geelen
Teksten, research en samenstelling:  
Arjan Doolaar      
Grafisch ontwerp: 
NGNG B.V.
Montage:    Jaap-Theo Bliekendaal, Bliekendaal Media
 
DVD 1
Compilatie seizoen 1
Onder de titel ĎWat is er ook weer allemaal gebeurd...í is te zien hoe de Hamelaars na te zijn meegelokt door het fluitspel van de rattenvanger in een voor hen onbekende wereld terechtkomen.
Compilatie seizoen 3
De samenvatting van de afleveringen 13 tot en met 21 beslaat de zoektocht naar prinses Madelein. Net voordat ze met prins Tor zou trouwen keek zij in een toverspiegel die haar naar het land Morpuys deed verdwijnen.
Deel 25 De Grot van Ardubal
De feeŽn Troetel en Snoertje, de petemoeien van prinses Madelein, zijn uit wraak opgesloten in flessen in opdracht van nimf Nauta. Zij zouden haar vader, meerman Marriman, geflest hebben.
Deel 26 Het Teken van Niff
De zoektocht naar meerman Marriman leidt naar de grot van Ardubal. Hoewel het hen verboden is gaan ook de kinderen de grotten in.
Deel 27 De Plomp van Tromp
In de grot ontdekt Barend, één van de kinderen, een tijdgat. Wie hier doorheen reist komt in de moerassen terecht waar het kasteel van moerasmonster Tromp staat.
 
DVD 2
Deel 28 De Poedelpoel
Nadat Aernout en Hildebrandt gevangen zijn genomen moet Hildebrandt het tegen moerasmonster Tromp opnemen in een worstelwedstrijd in de met modder gevulde Poedelpoel.
Deel 29 Het Heen en het Weer
Veerman Schiermonnik vertelt dat het kasteel van Tromp ooit toebehoorde aan koning Joringel van Jor. De kinderen besluiten hulp te gaan zoeken om de moerasmonsters te verslaan en de koning terug te vinden.
Deel 31 Een Vreemde Vogel
Na het avontuur in het moeras zijn de Hamelaars terug op het kasteel van Bambergen. Prins Guurt van Grasp zit gevangen en krijgt bezoek van zijn al even slechte moeder, koningin Rinse.
Deel 34 Een Luchtkasteel
Koningin Rinse blijkt molenaarsdochter Jul opdracht te hebben gegeven een papegaai het kasteel binnen te smokkelen. Een krimpspreuk heeft van het kasteel een poppenhuis gemaakt. Alleen Bertram en Hildebrandt zijn niet verkleind.
Deel 35 De Kouwe Kermis
Bertram en Hildebrandt zijn met het verkleinde kasteel naar de kermis van War vertrokken om het hoofd van Jut, de broer van Jul, te zoeken. De kermis wordt beheerd door de faunen Augustijn en Ranonkel.
Deel 37 De Gaten van War
Op de kermis lukt het Aernout, die zich met ambtenaar Ogterop en Jul onder de hoed van Hildebrandt heeft verstopt, om Lorre Lei een spreuk te laten zeggen waardoor zij weer groot worden.

DVD 3 
Deel 38 Onder één Hoedje
Nadat Augustijn en Ranonkel zijn overmeesterd vliegt het gezelschap terug naar Bambergen, samen met hertogin Mélisande die net als Jut ook op de kermis werd vastgehouden.
Deel 39 De Steen der Dommen
Vliegend over het landgoed Laar, dat Hildebrandt van koningin Madelein kreeg na te zijn bevorderd tot baron, blijkt dat koningin Rinse het kasteel heeft bezet.
Deel 40 De Zoon van Zwankezwaan
In het eerste deel van het vijfde en laatste seizoen treurt Aernout om zijn geliefde Jul die vertrokken is en horen Barend en Hildebrandt een vreemd fluitspel in de stallen.
Deel 41 De Gast van Wamp
Barend is terug in Hamelen, maar hoe is de andere Hamelaars nog niet duidelijk. Wel weten ze dat een figuur in het groen, Clovis van Wamp, er meer vanaf weet.
 
DVD 4
Deel 42 Wenzela de IJsheks

Op weg naar koning Zwankezwaan van Wamp verdwijnt Bertram door toedoen van ijsheks Wenzela van het vliegend vloerkleed.
Deel 43 Het IJspaleis
Terwijl de Hamelaars aankomen bij het ijspaleis van Wenzela komt Barend in Hamelen Goudriaan van Wamp, de rattenvanger, tegen.
Deel 44 Poeder van Poo
Koning Zwankezwaan gelooft het verhaal van de Hamelaars niet, zelfs niet als Clovis hem probeert te overtuigen.
 
DVD 5
Deel 45 Het zwaard van Golf

De allerlaatste aflevering waarin de Hamelaars dankzij een heldendaad van Aernout de weg naar Hamelen terugvinden.
Liedjes uit Hamelen
Registratie van het concert dat de vier hoofdrolspelers en het koor gaven op 8 november 1975 in schouwburg Het Park in Hoorn.
Televisiemonument
Een persoonlijke terugblik van Han Peekel op de mooiste jeugdserie ooit.
 
DVD 6
Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?

Registratie van de musical, in maart 2004 opgenomen in de Stadsschouwburg van Velsen.
 
BONUS CD
01  Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen, meneer?  -  Rob de Nijs, Ida Bons, Martin Brozius, Ab Hofstee, Koor
02  De prins van Doedel aan de Vlier  -  Ida Bons, Koor
03  Ach, ach rattenvanger  -  Loeki Knol, Rob de Nijs, Koor
04  Welkom, prinsen fier  -  Martin Brozius, Ab Hofstee, Koor
05  Bamberger Bam  -  Rob de Nijs, Loeki Knol, Martin Brozius, Ab Hofstee, Koor
06  Weet u ook de weg naar Morpuys?  -  Rob de Nijs, Loeki Knol, Koor
07  Poppenkast voor, poppenkast na  -  Maélys Morel, Ab Hofstee, Martin Brozius, Loeki Knol, Rob de Nijs, Andrea Domburg, Will van Selst, Koor
08  Gejaagd door de wind  -  Rob de Nijs, Loeki Knol, Martin Brozius, Ab Hofstee, Will van Selst, Koor
09  Schipper mag ik met je mee  -  Loeki Knol, Koor
10  Liefje, liefje lach  -  Rob de Nijs, Loeki Knol, Ab Hofstee, Martin Brozius, John Lanting, Allard van der Scheer, Koor
11  De minnestreel met wapperig haar  -  Martin Brozius, Loeki Knol, Ab Hofstee, Emmy Lopes Dias, Koor
12  Pop in een poppenpaleis  -  Rob de Nijs, Koor
13  Het geluk is gek  -  Marlies van Alcmaer, Wieteke van Dort, Hans Otjes, Ab Hofstee, Rudi Falkenhagen, Koor
14  Steen steen, hoe kom ik door je heen  -  Ivo Brautigam, Koor
15  De meneer van het hooggerechtshof  -  Loeki Knol, Rob de Nijs, Koor
16  Als ik kon tekenen wat ik wou  -  Loeki Knol, Rob de Nijs, Ab Hofstee, Martin Brozius, Will van Selst, Margreet Heemskerk, Jan Hundling, John Lanting, Koor
17  Jeminee wat is het druk  -  Loeki Knol, Koor
18  Komen ze nou  -  Sandra Ruiter, Koor
19  Blauw is een rustige kleur  -  Rob de Nijs, Loeki Knol, Margreet Heemskerk, Wieteke van Dort, Stanley Stokkermans, Ria Tammer, Koor
20  Rust is een zeldzame zaak  -  Rob de Nijs, Harrie Geelen, Loeki Knol, Stanley Stokkermans, Ben Querido
21  Bonustrack: Medley  -  Rob de Nijs, Loeki Knol, Margreet Heemskerk, Wieteke van Dort, Harrie Geelen, Koor
 
Extra
Liedjes seizoen 2 en 3 (zwart-wit, 1972-1974)

Op het hofbal * Prinsenlied * Geen tijd voor Hollebollegijs * Wanneer ik jou maar had * Kom in de kudde * De Hameler Horlepiep * De thee is heet en de taart staat klaar * Bamberger Bam * Jeminee wat is het druk * Het bloed bonst in mijn slapen * Altijd wat anders, zelden iets goeds
Hoe het allemaal begon (1989)
Prins Tor van SombriŽ (Will van Selst) vertelt wat er vooraf ging aan de laatste zes afleveringen.
Telebingo (1989)
Optreden van Rob de Nijs, Loeki Knol, Martin Brozius en de leden van het koor naar aanleiding van de herhaling van seizoen 5.
Het gevoel van 75 jaar KRO (2000)
Optreden van Rob de Nijs en Loeki Knol in het jubileumprogramma van de KRO.
Van auditie tot premiŤre (2003)
Een kijkje achter de schermen bij de musical.
Fotogalerijen
Afleveringen (78 foto's), Portretten (77 foto's) en Decors (44 foto's)
Boekje (56 pagina's)
 
Bestel bij bol.com
2013  KUNT U ME DE WEG NAAR HAMELEN VERTELLEN, MENEER? - 4 DVD-BOX
Op verzoek van de detailhandel is er naast De Ultieme Verzamelbox (zie herboven) ook een uitgave verschenen met alleen de serie, 17 afleveringen in kleur en twee compilaties. Deze uitgave was tot december 2013 exclusief verkrijgbaar bij Blokker en De Telegraaf webshop, later ook bij andere (web)winkels.
     
Gegevens  
Uitgever:
Digimode Entertainment/Music Products BV
Datum:
28 augustus 2013
Speelduur:
11 uur en 50 minuten (4 discs)
EAN:
8712273105451
Grafisch ontwerp: 
NGNG B.V.
Montage:    Jaap-Theo Bliekendaal, Bliekendaal Media
 
DVD 1
Compilatie seizoen 1
Onder de titel ĎWat is er ook weer allemaal gebeurd...í is te zien hoe de Hamelaars na te zijn meegelokt door het fluitspel van de rattenvanger in een voor hen onbekende wereld terechtkomen.
Compilatie seizoen 3
De samenvatting van de afleveringen 13 tot en met 21 beslaat de zoektocht naar prinses Madelein. Net voordat ze met prins Tor zou trouwen keek zij in een toverspiegel die haar naar het land Morpuys deed verdwijnen.
Deel 25 De Grot van Ardubal
De feeŽn Troetel en Snoertje, de petemoeien van prinses Madelein, zijn uit wraak opgesloten in flessen in opdracht van nimf Nauta. Zij zouden haar vader, meerman Marriman, geflest hebben.
Deel 26 Het Teken van Niff
De zoektocht naar meerman Marriman leidt naar de grot van Ardubal. Hoewel het hen verboden is gaan ook de kinderen de grotten in.
Deel 27 De Plomp van Tromp
In de grot ontdekt Barend, één van de kinderen, een tijdgat. Wie hier doorheen reist komt in de moerassen terecht waar het kasteel van moerasmonster Tromp staat.
 
DVD 2
Deel 28 De Poedelpoel
Nadat Aernout en Hildebrandt gevangen zijn genomen moet Hildebrandt het tegen moerasmonster Tromp opnemen in een worstelwedstrijd in de met modder gevulde Poedelpoel.
Deel 29 Het Heen en het Weer
Veerman Schiermonnik vertelt dat het kasteel van Tromp ooit toebehoorde aan koning Joringel van Jor. De kinderen besluiten hulp te gaan zoeken om de moerasmonsters te verslaan en de koning terug te vinden.
Deel 31 Een Vreemde Vogel
Na het avontuur in het moeras zijn de Hamelaars terug op het kasteel van Bambergen. Prins Guurt van Grasp zit gevangen en krijgt bezoek van zijn al even slechte moeder, koningin Rinse.
Deel 34 Een Luchtkasteel
Koningin Rinse blijkt molenaarsdochter Jul opdracht te hebben gegeven een papegaai het kasteel binnen te smokkelen. Een krimpspreuk heeft van het kasteel een poppenhuis gemaakt. Alleen Bertram en Hildebrandt zijn niet verkleind.
Deel 35 De Kouwe Kermis
Bertram en Hildebrandt zijn met het verkleinde kasteel naar de kermis van War vertrokken om het hoofd van Jut, de broer van Jul, te zoeken. De kermis wordt beheerd door de faunen Augustijn en Ranonkel.
Deel 37 De Gaten van War
Op de kermis lukt het Aernout, die zich met ambtenaar Ogterop en Jul onder de hoed van Hildebrandt heeft verstopt, om Lorre Lei een spreuk te laten zeggen waardoor zij weer groot worden.

DVD 3 
Deel 38 Onder één Hoedje
Nadat Augustijn en Ranonkel zijn overmeesterd vliegt het gezelschap terug naar Bambergen, samen met hertogin Mélisande die net als Jut ook op de kermis werd vastgehouden.
Deel 39 De Steen der Dommen
Vliegend over het landgoed Laar, dat Hildebrandt van koningin Madelein kreeg na te zijn bevorderd tot baron, blijkt dat koningin Rinse het kasteel heeft bezet.
Deel 40 De Zoon van Zwankezwaan
In het eerste deel van het vijfde en laatste seizoen treurt Aernout om zijn geliefde Jul die vertrokken is en horen Barend en Hildebrandt een vreemd fluitspel in de stallen.
Deel 41 De Gast van Wamp
Barend is terug in Hamelen, maar hoe is de andere Hamelaars nog niet duidelijk. Wel weten ze dat een figuur in het groen, Clovis van Wamp, er meer vanaf weet.
 
DVD 4
Deel 42 Wenzela de IJsheks

Op weg naar koning Zwankezwaan van Wamp verdwijnt Bertram door toedoen van ijsheks Wenzela van het vliegend vloerkleed.
Deel 43 Het IJspaleis
Terwijl de Hamelaars aankomen bij het ijspaleis van Wenzela komt Barend in Hamelen Goudriaan van Wamp, de rattenvanger, tegen.
Deel 44 Poeder van Poo
Koning Zwankezwaan gelooft het verhaal van de Hamelaars niet, zelfs niet als Clovis hem probeert te overtuigen.   
Deel 45 Het zwaard van Golf
De allerlaatste aflevering waarin de Hamelaars dankzij een heldendaad van Aernout de weg naar Hamelen terugvinden.
 
Extra
Hoe het allemaal begon (1989)
Prins Tor van SombriŽ (Will van Selst) vertelt wat er vooraf ging aan de laatste zes afleveringen.
Boekje (4 pagina's)
4 dvd-box
Bestel bij bol.com
Publicatiedatum: 1 juni 2021
Laatste aanvulling: 1 juni 2021
Terug naar 
Media
HAMELEN |
INFORMATIE |
AFLEVERINGEN |
REGISTER |
SONGTEKSTEN |
MEDIA
© 2018-2023
contact
colofon
veelgestelde vragen
disclaimer